El celler

Un casal referent

El celler és a Can Batlle, casa pairal ja esmentada al segle XVII, on des de sempre s’hi havia fet vi i oli, i fins i tot taps de suro.

  • celler1
  • celler2
  • celler3
  • celler4

Una dona d’empenta

És de destacar la florent etapa a principis del segle XX, en que la finca la menava una persona de gran personalitat, Narcisa Vicens, l’”avia mestra”. Vídua de jove, alhora que dirigia l’escola local vetllava per l’explotació vitícola, ja aleshores prou important.

Una de les seves filles, Maria Sobrepera, va casar-se amb el cèlebre músic i compositor Eduard Toldrà, que estiu rera estiu impregnà Can Batlle de música i cultura.
 

Narcisa Vicens

Narcisa Vicens, mestra i ànima del celler a principis del s.XX

La família al pati, en una foto dels anys 40 del segle XX

Eduard Toldrà, compositor i músic eminent, estretament vinculat amb can Batlle

La represa

Amb l'entrada del nou segle, i després d’un període en que el raïm es duia a cooperativa, els hereus vàrem decidir reprendre la tasca al mateix indret que els nostres avis, condicionant i restaurant el celler i adequant-lo a les exigències d’avui dia per realitzar la vinificació.

Actualment disposem d’una premsa pneumàtica per poder elaborar amb la màxima qualitat les vinificacions blanques, i dotze tines d’acer inoxidable per realitzar les maceracions i fermentacions dels vins negres, totes elles a temperatura controlada.

Al celler antic és on fem l’envelliment del vi en bótes de roure francès d’Allier, i on reposa en la seva evolució final en ampolla. Actualment aquest celler és climatitzat, amb una temperatura i humitat constants per afavorir la bona evolució dels caldos. La fusta, la tècnica i, de segur, la història dels murs del celler ens ajuden a definir el perfil que desitgem per a cadascun dels nostres vins.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACEPTAR