Negre dels Aspres

Negre dels Aspres

Criança Negre

Negre dels Aspres
2013
|
2012
|
FITXA TÈCNICA

Criança Negre 2013

NOTA DE TAST

A la vista és de color roig intens i cobert. A nivell olfactiu l'expressió inicial ofereix notes d'herbes boscanes, coriandre i fruita vermella confitada. Els posteriors tocs aromàtics de llorer, canyella mòlta, pebres en gra, pissarra i cotna torrada apareixen de manera gairebé immediata, oferint una bona combinació entre aromes primàries i les aportades per la criança. La boca és càlida i viva, amb un conjunt molt ben equilibrat d´acidesa, cos, estructura tànnica i expressió gustativa. S´hi troben notes de confitura de cirera, arrop, cacau i prunes al brandi que es dilueixen lentament en una persistència generosa.

Alcohol: 15%

COMPOSICIÓ VARIETAL

Varietat Comp. Vinya Edat vinya
Garnatxa Negra 33% Mallol 36 anys
Carinyena 27% Cofins 36 anys
Cabernet Sauvignon 33% Cap dels Clots 13 anys
Syrah 7% Mallolet 11 anys

 VINYES

Les vinyes del Mallol, Mallolet, Cofins i Cap dels Clots es troben a la part oriental del municipi de Cantallops, en una zona d' aspres  caracteritzats per uns terrenys rocallosos granits i pisarres, de poca fondària i amb un contingut baix en matèria orgànica.La textura dels sòls és franco-arenosa, amb un pH àcid i amb una proporció de calç activa pràcticament nul·la.

VEREMA

La Garnatxa es va veremar el dia 18 de setembre, el Syrah el 20 de Setembre, la Carinyena i el Cabernet el dia 3 d' octubre respectivament. Tota la collita es va realitzar a mà.

VINIFICACIÓ

L' elaboració  es va realitzar separadament per a cada varietat. Després de desrapar i aixafar els raïms, el període de fermentació i maceració pel·licular en dipòsits d' acer inoxidable es va perllongar 25 dies de mitjana.

La temperatura controlada de fermentació va ser de 24 º C de mitjana.

El rendiment vi / raïm va ser del 50 %, sense comptar el vi de premsa que no es va aprofitar per a aquest cupatge.

Després del sagnat es va deixar en repós en tines d' inox fins el 20 d' abril de 2014 moment en que s' ompliren les 30 bótes de roure d' Allier. Aquest vi va reposar en fusta durant 14 mesos.

EMBOTELLAT

15 de juny de 2015

PRESENTACIÓ

Caixa de fusta o cartró de 6 ampolles. Ampolla bordalesa especial de 750 ml. Tap de suro extra de 49 mm.

PRODUCCIÓ

8969 ampolles numerades

www.vinyesdelsaspres.cat  Requesens,7 -17708 Cantallops (Girona)

Telf. 619 74 14 42

FITXA TÈCNICA
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACEPTAR