La terra

El celler Vinyes dels Aspres es troba al municipi de Cantallops, el poble d'interior més septentrional de l’Alt Empordà, a redós del massís de l’Albera, un territori d’ondulacions suaus a la falda del Pirineu mediterrani.

  • Vinyes dels Aspres
  • Vinyes dels Aspres
  • Vinyes dels Aspres
  • Vinyes dels Aspres

En aquesta contrada, especialment agresta i eixuta, és on tenim les nostres vinyes, totes elles de propietat familiar des de fa generacions. Disposem d’una trentena d’hectàrees inscrites a la Denominació d’Origen Empordà, amb una mitjana d’edat de trenta anys, que es distribueixen en catorze parcel·les. En elles s’hi treballa bàsicament les varietats autòctones més característiques: garnatxa i carinyena i un xic de picapoll, així com també cabernet sauvignon, syrah i merlot. Aquest  tipus de ceps, plenament adaptats al terreny i la climatologia permeten elaborar la gamma completa de vins i en concret cal destacar la gran versatilitat de la garnatxa, a la que a l’Empordà anomenem Lledoner, i que trobem tant en variant negra com roja o blanca.

El terreny és de component granític i pissarrenc, sòls antics i pedregosos, molt adients per a l’obtenció de raïm de qualitat.

La conjunció de la terra i la tramuntana condicionen d’una forma molt notable el rendiment de les vinyes, essent la producció mitjana inferior als dos quilos per cep. Aquest component, juntament amb un acurat maneig agronòmic i el posterior tractament del raïm al celler, esdevenen clau per a l'obtenció de bons vins.