Negre dels Aspres

Negre dels Aspres

Criança Negre

Negre dels Aspres
2014
|
2013
|
2012
|
FITXA TÈCNICA

Criança Negre 2014

NOTA DE TAST

A la vista és de color roig intens i cobert. A nivell olfactiu l'expressió inicial ofereix notes d'herbes boscanes, coriandre i fruita vermella confitada. Els posteriors tocs aromàtics de llorer, canyella mòlta, pebres en gra, pissarra i cotna torrada apareixen de manera gairebé immediata, oferint una bona combinació entre aromes primàries i les aportades per la criança. La boca és càlida i viva, amb un conjunt molt ben equilibrat d´acidesa, cos, estructura tànnica i expressió gustativa. S´hi troben notes de confitura de cirera, arrop, cacau i prunes al brandi que es dilueixen lentament en una persistència generosa.

Alcohol: 15%

COMPOSICIÓ VARIETAL

Varietat Comp. Vinya Edat vinya
Garnatxa Negra 50% Mallol

37 anys

Carinyena 33% Cofins 37 anys
Syrah 17% Mallolet 12 anys

 VINYES

Les vinyes del Mallol, Mallolet, Cofins i Cap dels Clots es troben a la part oriental del municipi de Cantallops, en una zona d' aspres  caracteritzats per uns terrenys rocallosos granits i pisarres, de poca fondària i amb un contingut baix en matèria orgànica.La textura dels sòls és franco-arenosa, amb un pH àcid i amb una proporció de calç activa pràcticament nul·la.

VEREMA

La Garnatxa es va veremar el dia 15 de setembre, el Syrah el 8 de setembre i la Carinyena el dia 27 de setembre respectivament. Tota la collita es va realitzar a mà.

VINIFICACIÓ

L' elaboració  es va realitzar separadament per a cada varietat. Després de desrapar i aixafar els raïms, el període de fermentació i maceració pel·licular en dipòsits d' acer inoxidable es va perllongar 25 dies de mitjana.

La temperatura controlada de fermentació va ser de 24 º C de mitjana.

El rendiment vi / raïm va ser del 50 %, sense comptar el vi de premsa que no es va aprofitar per a aquest cupatge.

Després del sagnat es va deixar en repós en tines d' inox fins a la primavera de 2015 moment en que s' ompliren les 6 bótes de roure d' Allier. Aquest vi va reposar en fusta durant 14 mesos.

EMBOTELLAT

30 de juny de 2016

PRESENTACIÓ

Caixa de fusta o cartró de 6 ampolles. Ampolla bordalesa especial de 750 ml. Tap de suro extra de 49 mm.

PRODUCCIÓ

1852 ampolles numerades

www.vinyesdelsaspres.cat  Requesens,7 -17708 Cantallops (Girona)

Telf. 619 74 14 42

FITXA TÈCNICA
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACEPTAR