Blanc dels Aspres

Blanc dels Aspres

Criança Blanc

Blanc dels Aspres
2016
|
2015
|
FITXA TÈCNICA

Criança Blanc 2016

NOTA DE TAST

Des del punt de vista òptic es mostra d´un color pàl·lid amb reflexes verdosos, brillant i molt elegant. El primer cop de nas evoca una nota de mel de flor de taronger, que no resta una bona sensació de frescor. Tot seguit es fan evidents el mango madur, la ratlladura de pell de llimona i la tomata de penjar que es complementen amb aromes més consistents de brioix, festuc i poma al forn. Un cop a la boca és carnós i estructurat, amb una bona base àcida, damunt la qual s´hi poden assaborir tocs de taronja sanguina, pinyol de préssec i gelat de bescuit.

Alcohol: 14,5%

COMPOSICIÓ VARIETAL

Varietat comp. Vinya edat vinya
Garnatxa Blanca  53% Les Corts 40 anys
Garnatxa Roja  47% Les Corts 40 anys

VINYA

La vinya de les Corts es troba a la part oriental del munincipi de Cantallops, al costat del camí dels Solers, en una zona d' aspres caracteritzats per granits i pissarres, de poca fondària i amb un contingut baix en matèria orgànica.

La textura del sòl és franco-arenos, amb un pH àcid i amb una proporció de calç activa pràcticament nul·la.

VEREMA

Els dia 14 de setembre es van seleccionar 16000 Kg usats per a l' elaboració d' aquest vi. Tota la collita es va realitzar a mà.

VINIFICACIÓ

Després de desrapar i aixafar els raïms i abans d' iniciar-se el premsat, es va extreure la primera fracció de most (53%) i es diposità cautelosament en 38 bótes de roure d' Allier on va fermentar durant uns 15 dies.

Aquest vi va reposar sobre les seves mares durant 5 mesos fins el moment del seu embotellat, el 23 de febrer de 2017. Durant tot aquest període de criança, cada 15 dies es realitza un bastoneig consistent en barrejar el vi amb els seus pòsits.

PRESENTACIÓ

Caixa de fusta o de cartró de 6 ampolles. Ampolla bordalesa especial de 750 ml. Tap de suro extra de 49 m.

PRODUCCIÓ

11305 ampolles numerades

www.vinyesdelsaspres.cat  Requesens,7 -17708 Cantallops (Girona)

Telf. 619 74 14 42

FITXA TÈCNICA
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACEPTAR