XOT BLANC dels Aspres

XOT BLANC dels Aspres

BLANC

XOT BLANC dels Aspres
2017
FITXA TÈCNICA

BLANC 2017

NOTA DE TAST

Aspecte molt nítid i brillant, amb un color groc palla que amaga lleugers matisos daurats. En el vessant olfactiu té un cop de nas molt expressiu i fresc, donant notes de matafaluga a la planta, menta, rosa, pinyol de préssec i bitxo dolç que culminen amb tocs de mantega fresca i mel de flors. Dins la boca s´ofereix  glicèric, amb acidesa integrada i decidida, ben estructurat i viu. S´hi troba novament la mantega, ara en un context cítric. Una certa mineralitat el torna lleugerament complex i el guia cap a un post-gust que es dissol en un amarg subtil i plaent.

Alcohol: 14,5%

COMPOSICIÓ VARIETAL

Varietat Comp. Vinya Edat vinya
Sauvignon blanc 78% Camp dels Clots 10 anys
Picapoll 22% Can Cortada  8 anys

VINYES

Les vinyes de Camp dels Clots, Cortada es troben a la part oriental del municipi de Cantallops, en una zona d' aspres o terraprims caracteritzats per uns terrenys rocallosos de materials geològicament senils en descomposició (granits i pisarres), de poca fondària i amb un contingut baix en matèria orgànica.

La textura dels sòls és franco-arenosa, amb un pH àcid i amb una proporció de calç activa pràcticament nul·la.

VEREMA

El Sauvignon Blanc es va veremar el dia 28 d’ agost, el Picapoll el dia 15 de setembre. Tota la collita es va realitzar a mà.

VINIFICACIÓ

Aquest vi va reposar en bóta de fusta de Roure d'Allier  durant 4 mesos.

EMBOTELLAT15

15 de març de 2018

PRESENTACIÓ

Caixa de cartró de 6 ampolles. Ampolla Bourgonyes especial de 750 ml. Tap de suro extra de 49 mm.

PRODUCCIÓ

2650 ampolles numerades

www.vinyesdelsaspres.cat  Requesens,7 -17708 Cantallops (Girona)

Telf. 619 74 14 42

FITXA TÈCNICA
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACEPTAR