S'Alou

S'Alou

Criança Negre

S'Alou
2013
|
2012
|
FITXA TÈCNICA

Criança Negre 2013

NOTA DE TAST

Visualment és un vi cobert i ofereix un color roig granat. Des del vessant aromàtic evoca notes de confitura de móra, farigola assecada, pa torrat, dàtil, canyella i codonyat, damunt d´una base lleugerament balsàmica. A la boca és d´una mineralitat subtil i delicada, amb una estructura molt ben treballada on s´hi troben tocs confitats, de caramel, festuc i cafè en gra. Equilibrat i rotund, sedós i ofereix una persistència considerablement perllongada.

Alcohol: 15%

COMPOSICIÓ VARIETAL

Varietat Comp. Vinya Edat vinya
Garnatxa Negra 44% Salou 36 anys
Carinyena 11% Cofins 36 anys
Syrah 22% Mallolet 11 anys
Cabernet Sauvignon 22% Grapanelles 25 anys

VINYES

Les vinyes de Salou, Mallolet i Grapanelles es troben a la part oriental del municipi de Cantallops, en una zona d' aspres caracteritzats per uns terrenys rocallosos de granits i pissarres, de poca fondària i amb un contingut baix en matèria orgànica.

La textura dels sòls és franco-arenosa, amb un pH àcid i amb una proporció de calç activa pràcticament nul·la.

VEREMA

La Garnatxa i el Syrah es van veremar el dia 16 de setembre i el Cabernet i la Carinyena  els dies 4 i 5 d'octubre respectivament. Tota la collita es va realitzar a mà.

VINIFICACIÓ

L' elaboració es va realitzar separadament per a cada varietat. Després de desrapar i aixafar els raïms, el període de fermentació i maceració pel·licular en dipòsits d'acer inoxidable es va perllongar 26 dies de mitjana.

La temperatura controlada de fermentació va ser de 24º C de mitjana. El rendiment vi / raïm va ser del 50 %, sense comptar el vi de premsa que no es va aprofitar per a aquest cupatge. Després del sagnat es va deixar en repòs en tines d' inox fins el 15 de març de 2014, moment en què s'ompliren les 9 bótes noves de roure d' Allier. Les bótes procedeixen de diferents artesans del nord de França on es van fabricar fent-hi un lleuger torrat interior. Aquest vi va reposar en fusta durant 14 mesos.

EMBOTELLAT

25 de maig de 2015

PRESENTACIÓ

Caixa de fusta d' 1 o de 6 ampolles. Ampolla bordalesa especial de 750 ml. Tap de suro extra de 49 mm.

PRODUCCIÓ

2700 ampolles numerades.

www.vinyesdelsaspres.cat  Requesens,7 -17708 Cantallops (Girona)

Telf. 619 74 14 42

FITXA TÈCNICA
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACEPTAR